Oldalas egyben sütve

 

Az oldalas az egyik gyengém, főleg ez az egyben sült, vajpuha, omlós verzió. Ha szeretitek az igazán szaftos, jó ízű húsokat, ezt a receptet feltétlenül próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt fűszerkömyén
  • 2 tk majoranna
  • 1 tk lestyán
  • 4 ek sertés sült zsír
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A húst alaposan besózom, megszórom az őrölt köménnyel.

2 ek zsírt felolvasztok, belekeverem a reszelt fokhagymát, bekenem vele a besózott, köménnyel megszórt  húst, megszórom majorannával, lestyánnal, frissen őrölt tarka borssal.

Ráhalmozom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, hozzáadok még két evőkanál zsírt, rápakolom a bevagdalt szalonnát, öntök rá egy dl vizet, befedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 percet sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és további 5-6 órát sütöm! A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús vastagságától is.

Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével, friss saltával, savanyúsággal kínálom.

Mi nagyon szeretjük hozzá az édesburgonya pürét és az uborkasalátát.  ITT egy jó recept az ecetes-cukros salátaléhez is!

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

1