Sárgarépás muffin

Több receptet is kipróbáltam, de egyik sem lett olyan amilyenre szerettem volna, így neki láttam és én magam kísérleteztem ki a számomra legfinomabb répás muffint.

A mennyiségeknél írom a glutén- és cukormentes verziót is, mert úgy is teszteltem és szuper finomra el lehet készíteni.

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor (ha cukormentesen készítenéd: 10 dkg eritrit)
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 4 tojás
  • 8 g sütőpor
  • 4 g szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk gyömbér
  • csipet só
  • 25 dkg finomliszt ( ha gluténmentesen készítenéd: 28 dkg Shcar universal mix)
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg sárgarépa

Elkészítés:

A vajat a cukorral kihabosítom, hozzákeverem a vaníliakivonatot, egyenként hozzáadom a tojásokat, alaposan kidolgozom, majd mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a fahéj, a gyömbér, a só, a liszt, az olaj.

Amikor szép krémes, csomómentes a tészta hozzákeverem a meghámozott és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát.

A masszát muffin formába kanalazom úgy, hogy majdnem kitöltse és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

A sütési idő alatt, a sütő aljába egy hőálló edényben vizet párologtatok, így még könnyebb lesz a tészta.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1