Almás palacsinta

A palacsinta nálunk mindig jöhet, minden formában, most egy kis almát reszeltem bele, így is nagyon finom volt!

Tudod-tudom, semmi újat nem találtam ki! Nem is, de ötletadónak szerintem jól jöhet és mértem a mennyiségeket is, szóval egy pontos, jól használható recept is biztos sokatoknak jól jön.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 4 dl víz
  • 1 alma
  • 1 kk őrölt vanília

Elkészítés:

A liszthet hozzáadom a tojásokat, az olajat, a tejet és 1 dl vizet. Kézi habverővel csomómentesre keverem. Olyan sűrű galuskatészta állagú tésztát kell kapnom. Ezt nagyon szépen ki lehet keverni csomómentesre, szép selymesre, majd hozzáadom a nagylyukú sajtreszelőn lereszelt almát, a vaníliaőrleményt, összeforgatom és tovább higítom a maradék vízzel.

Palacsintasütőben kisütöm és fahéjjas porcukorral megszórva kínálom.

…én most a nagy, elektromos palacsintasütő lapon sütöttem, mert nagyon régen szerettem volna egy ilyet és most, hogy megvan, mindent ezen sütök, még az omlettet is 🙂

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1