Majonézes kukoricasaláta

Nálunk nagyon nagy kedvenc sült húsokhoz és rántott húshoz!

Hozzávalók:

  • 30 dkg tejföl
  • 15 dkg majonéz
  • 1 tk porcukor
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 60 dkg kukorica (konzerv vagy fagyasztott)
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Ha konzerv kukoricát használok lecsepegtetem, ha fagyasztottat akkor forrásban lévő, enyhén sós vízben 8-10 perc alatt megfőzöm, leszűröm, lehűtöm.

A tejfölhoz adom a majonézt, a citrom levét, a porcukrot, sózom borsozom, majd mehet bele a kukorica.

Összeforgatom és azonnal is fogyasztható, de nem árt neki néhány óra hűtés sem, sőt!

 

Elkészítési idő: 10 perc

1