Szuper egyszerű sült almás keksz

Mindenkinek, aki szereti a ronda, de finom 10 perces nasikat! Imádom ezeket a kis kekszeket, annyira nagyon finomak.

Nagy előnye, hogy szuper egyszerű elkészíteni és elronthatatlan. Gyorsan összedolgozzuk, ahogy sikerül belecsipkedjük a tepsibe és mehet is sülni. nagyon praktikus recept, amikor éppen semmi időnk, de mégis jol jönne egy kis finomság, de szuper jó a tízórais dobozba is.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 35 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 csapott tk őrölt fahéj
  • 1 csapott tk őrölt vanília
  • 2 alma

Elkészítés:

A tojáshoz adom a cukrot és gépi habverővel alaposan kihabosítom, majd hozzáadoma puha vajat és tovább habosítom.

A liszthez adom a sót, a sütőport, a fahéjat, a vaníliát, egy kézi habverővel alaposan összekeverem, majd több részletben a vajas, tojásos masszához keverem.

Mikor az összes lisztes keverékkel összedolgoztam a tojásos masszát, hozzákeverem a meghámozott, nagyobb kockákra vágott almát.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsüre csipkedem, ahogy sikerül, nem kell a formázással vacakolni és  180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a kekszek méretétől is, végezzünk tűpróbát, hogy meggyőződjünk, átsültek a kekszek.

A sütési idő alatt egy hőálló tálba vizet teszek a sütő aljába, hogy sütés közben párologjon.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

1