Csülök vacsora GastroHobbi módra

Szerintem ez a recept nagyon rendben van, a burgonya a hagymasalival, tökéletes a csülökkel!

Hozzávalók:

Hozzávalók:

A burgonyához:

  • 5 db közepes méretű sütni való burgonya
  • 5 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • Ízlés szerint só
  • 1 doboz KOMÉTA konyhakész fűszeres csülök

A hagyma salátához:

  • 3 ek kristálycukor
  • csipet só
  • 2 ek 20%-os ételecet
  • 2,5 dl hidegvíz
  • 2 nagy fej lilahagyma

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmosom és egyben, hámozás nélkül egy-egy darab sütőpapírra teszem, megsózom, meglocsolom egy-egy kanál olívaolajjal, becsomagolom a sütőpapírba, tepsire sorakoztatom és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 60 perc alatt készre sütöm. 

 

A csülköt a kartonból kivéve, de a tasakkal együtt 10 percre forró vízbe helyezem, majd a páclével együtt egy hőálló sütőedénybe teszem, bevagdosom a bőrét és 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő alatt többször meglocsolgatom a kisült szafttal.

 

A megsült burgonyát még forrón, kereszt alakban bevágom és egy-egy darabka vajat teszek bele. A megsült, felszeletelt csülökkel kínálom. Jól illik hozzá az ecetes lilahagyma saláta.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1