Karácsonyi aszús libamáj almával sütve

Igen, tudom nem egy olcsó dolog, de nem kell kilószámra venni. Néhány szelet libamáj nagyon ünnepi tud lenni és egészen különlegessé tenni a karácsonyi menüt, mondjuk előételként!

Hozzávalók:

  • 2 szelet libamáj
  • 5 dkg vaj
  • 2 szelet alma
  • 1 dl Grand Tokaj tokaji aszú
  • 1 ek méz
  • 1 mk kakukkfű
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A májat megsózom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beleteszem a besózott májszeleteket, az alma szeleteket és oldalanként 3-3 percet sütöm, majd tányérra szedem és melegen tartom.

A vissza maradt szafthoz öntöm a tokaji aszút, hozzáadom a mézet, a kakukkfüvet és folyamatos kevergetés mellett addig forralom, amíg egy olaj sűrűségű mártást kapok.

A májszeleteket az almára téve, az aszús mártással meglocsolva kínálom. Jól illik hozzá a burgonypüré, de tálalhatjuk csak a sült almaszeletekkel is.

 

Elkészítési idő: 15 perc

1