A kiválasztott termék a kosárba került!

Szerezd be most kedvezményesen a legújabb GastroHobbi könyvet is!

Pikáns csirkemell salsaval - GastroHobbi

Pikáns csirkemell salsaval

A nagy ünnepi hajrá előtt jól jönnek ezek az egyszerűen finomat receptek!

Ha még keresgéled a karácsonyi ajándékot válassz egyet könyveink közül, amik telis tele vannak egyszerűen elkészíthető receptekkel a pörgős hétköznapokra. ITT!

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 ek méz
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 ek PONTI balzsamecet
  • 75 dkg csirkemell filé

A salsahoz:

  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek PONTI balzsamecet
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Egy tálban összekeverem a hozzávalókat a páchoz, beleforgatom a nagyobb darabokra vágott csirkemellet, tepsibe sorakoztatom és 200 fokra előmelegített sütőben, lefedés nélkül, kb. 35-40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a húsdarabok méretétől is.

A hagymát felkarikázom, az uborkát meghámozom, kimagozom, apró kockára vágom. A paradicsomot is magozom, ezt is apró kockára vágom és egy keverőtálban a többi hozzávalóval együtt összekeverem.

A megsült húst a salsával kínálom.

Elkészítési idő: 50 perc