Sajtos-majonézes burgonyasaláta mustáros sertésszűz tekercsekkel

Ha még nincs ötleted, hogy mit készítesz karácsonyra és valami egyszerűen elkészíthető finomságot szeretnél, akkor ez a párosítás Neked való!

Nálunk a burgonyasalta tipikusan karácsonyi étel, amit készítünk egész évben, de mindig azért, mert annyira karácsonyi 🙂

Ez a szűz pedig szerintem tökéletes választás hozzá és szuper, hogy nem kell egész nap a konyhába állni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 3 tk magos dijoni mustár
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

A salátához:

  • 8 dl HEINZ majonéz
  • 30 dkg tejföl
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 20 dkg füstölt parenyica sajt
  • 20 dkg edami sajt
  • 1 piros, édes alma
  • 1,5 kg burgonya
  • fél fej lilahagyma
  • 1 ek aprított perezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és fehérbors

Elkészítés:

A burgonyát kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és hagyom kihülni.

A majonézt elkeverem a tejföllel, a frissen facsart citromlével, hozzáadom a kis kockára vágott sajtokat, a szintén felkockázott almát, a vékonyan felszeletelt lilahagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, majd hozzáforgatom a leszűrt, lecsepegtetett főtt burgonyát.

Legalább egy órára hűtőbe teszem.

A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd balról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal és kiklopfolom.

A húst sózom, borsozom, bekenem mustárral, rásorakoztatom szorosan egymás mellé a bacon szeleteket és hosszában feltekerem. Kb. két ujjnyi vastag szeleteket vágok lefektetem, kicsit megynomkodom és egy saslikpálcával átszúrom. Egy pálcára 2-3 csigát is ráhúzhatunk, attól függően mekkora a pálca.

A felfűzött csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem olajjal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütöm.

A húscsigákat a lehűtött burgonyasalátával kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc + sütési és hűtési idő

1