Ha jól jön egy ilyen gyorsan kész és nagyon finom recept ötlet, akkor próbáld ki ezt a burgonyafánkot is.
Hozzávalók:
- 1 kg főzni való burgonya
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg finomliszt
- 20 dkg sonka
- 2 ek aprított snidling
- Olaj a sütéshez
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, felkockázom, enyhén sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm, összetöröm és hagyom kihűlni.
A sárgarépát meghámozom és a sonkával együtt, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem.
A megtört burgonyához adom a répát, a sonkát, a liszet, a snidlinget, sózom, borsozom, alaposan összedolgozom és két kanál segítségével forró olajba szaggatom és szép pirosra sütöm.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedem hagyom, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd ízlés szerint mártogatóssal, friss salátával kínálom.