A kiválasztott termék a kosárba került!

Tedd bele most Egyserpenyős ételek c. könyvünket is, és a kedvezményes árból további 10% kedvezményt adunk.

Kenyérlángos GastroHobbi módra - GastroHobbi

Kenyérlángos GastroHobbi módra

Egy finom kenyérlángos mindig jöhet címszóval érkezik az én receptem is.

Hozzávalók:

A tésztához:

 

  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl tej
  • 12 g só

A feltéthez:

  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • KOMETA kemencés sült fokhagymás karaj
  • KOMETA bacon
  • lilahagyma
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A vízben elkeverem a cukrot, egy teáskanál lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

 

A felfuttatott élesztőt a liszthez öntöm, hozzáadom az olajat, a tejet, a sót és alaposan kidolgozom a tésztát, majd egy konyharuhával lefedve, meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).

 

Amikor a tészta megkelt, kinyújtom,egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe teszem, megkenem a reszelt fokhagymával elkevert tejföllel, megpakolom a feldarabolt karajjal és baconnel, rászórom a lilahagymát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt majdnem készre sütöm.

 

Megszórom a reszelt sajttal és további 5 percre visszadugom a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

 

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

 

Elkészítési idő: 15 perc + kelesztés + sütési idő