Répás muffin

Gyorsan kész finomság, ami másnap is finom puha marad, feltéve ha marad belőle, mert másik jellemző tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan fogy! Nem fojtós, nem száraz!

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 22 dkg sárgarépa
  • 1 dl olaj
  • 16 dkg liszt
  • 5 g sütőpor

Elkészítés:

A sárgarépát meghámozom és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem.

Egy elektromos habverő segítségével a tojásokat felhabosítom a cukorral! Itt ne spóroljunk az idővel, mert ettől lesz finom, könnyed a tészta. Amikor már „kifehéredett” és szép krémesen habos, hozzáöntöm az olajat, egy kézi habverő segítségével hozzáforgatom a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáadom a reszelt sárgarépát és óvatosan elkeverem.

A muffinformákba tehetünk papírt, vagy kikenhetjük vajjal, de használhatunk szilikon formát is, ki hogyan szereti.

A mélyedések 2/3 kitöltöm a masszával és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát!

A sütő aljába, egy hőálló tálba vizet szoktam tenni, hogy a sütési idő alatt párologjon.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1