Tárkonyos csirkeragu leves

Mostanában nagyon hasznos segítőm a konyhában ez a kis gépezet. Szuper egyszerűen és nagyon gyorsan isteni leveseket tudok benne készíteni. Csak beledobálok mindent, elindítom a programot és a következő lépés, hogy már ehetjük is!

A tárkonyos csirkeragu leves egy egészséges, liszt nélküli, natúr verzióját hoztam most Nektek!

Tudom, tudom ez nem az „igazi” mert kaptam már a videó alatt hideget-meleget, de nem is azt hivatott kiváltani. Szóval ha valami könnyed, natúr, egészségesebb finomságra vágytok ez a leves tökéletes lesz!

Hozzávalók:

  • 15 dkg fehér- és sárga répa vegyesen
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 tk tárkony
  • 2 dl min 30% tejszín
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozom, apró kockára vágom, a csirkemellet szintén felkockázom, majd mindent a gépbe halmozok, fűszerezem, majd felöntöm vízzel a maximum jelzésig és elindítom a „chunky soup” programot.

Amikor elkészült hozzáöntöm a tejszínt, a citrom levét és forrón kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + főzési idő

1