Szerintem ez tipikusan az a recept amit nagyon sokan kerestek!
Csak összekeverem, leöntöm, beteszem a sütőbe és a végeredmény egy nagyon szaftos, nagyon puha, isteni finom csirkecomb.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 3 dl HEINZ ketchup
- 4 dl főzőtejszín
- 8 dkg reszelt sajt
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A ketchupot a tejszínnel és a reszeltsajttal alaposan összekeverem.
A csirkecombokat megmosom, az izületeknél ketté vágom, egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatom, sózom, borsozom, leöntöm a ketchupos-tejszínes szósszal, megszórom a vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnával, lefedem és 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt megsütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is.
Mikor a combok már biztosan átsültek, leveszem a fedést és további 10-15 perc alatt megpirítom.
Vajas, petrezselymes burgonyával nagyon szeretem, de jól illik hozzá a párolt rizs vagy a főtt tészta is.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
