Répatorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 3,5 dl majonéz
  • 30 dkg cukor
  • 7 g sütőpor
  • 5 g szódabikarbóna
  • 4 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 35 dkg ananász konzerv

Bevonathoz:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek cukor

Díszítéshez:

  • pirított dió, -mandula

Elkészítés:

A tojásokat a majonézzel felhabosítom, két részletben hozzáöntöm a cukrot és ezzel is tovább habosítom.

A tojásos masszához adom a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, a lisztet és csomómentesre keverem.

A sárgarépát meghámozom, nagylyukú sajt reszelőn lereszelem. Az ananászkonzervet lecsepegtetem, apró kockára vágom és mind a két alapanyagot a tojásos, lisztes masszához forgatom.

Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat. Végezzünk tűpróbát.

A mascarponét kikeverem a porcukorral és a krémet a kihűlt tésztát tetejére kenem. Díszíthetjük pirított dióval, – mandulával.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő