Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 3,5 dl majonéz
- 30 dkg cukor
- 7 g sütőpor
- 5 g szódabikarbóna
- 4 g mézeskalács fűszerkeverék
- 35 dkg liszt
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 35 dkg ananász konzerv
Bevonathoz:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek cukor
Díszítéshez:
- pirított dió, -mandula
Elkészítés:
A tojásokat a majonézzel felhabosítom, két részletben hozzáöntöm a cukrot és ezzel is tovább habosítom.
A tojásos masszához adom a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, a lisztet és csomómentesre keverem.
A sárgarépát meghámozom, nagylyukú sajt reszelőn lereszelem. Az ananászkonzervet lecsepegtetem, apró kockára vágom és mind a két alapanyagot a tojásos, lisztes masszához forgatom.
Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat. Végezzünk tűpróbát.
A mascarponét kikeverem a porcukorral és a krémet a kihűlt tésztát tetejére kenem. Díszíthetjük pirított dióval, – mandulával.