Sertéskaraj őzgerincben sütve majonézes-tormás tojássalátával

Karácsonyra is volt egy hasonló menü ötletem, amit nagyon szerettetek (ITT) és azon felbuzdúlva, most húsvétra is hoztam egy ilyet!

A GastroHobbis receptekhez híven ez is egy szuper egyszerűen elkészíthető finomság. Kínálhatjátok még frissen, melegen, de előző nap is elkészíthetitek, mert hidegtálként is nagyon finom.

Hozzávalók:

A karajhoz:

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 ek tejföl
  • 2 tojás
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

A salátához:

  • 3 dl heinz majonéz
  • 20 dkg tejföl
  • 3 ek reszelt torma (ízlés szerint csmege vagy csípős)
  • 10 db keményre főtt tojás
  • egy kisebb piros alma
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és fehérbors

Elkészítés:

A karajt egy nagyon éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.

Egy őzgerinc formát kibélelelek a szeletelt beconnel, belesímítom a húsos masszát, a tetejére visszahajtom a kilógó szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a forma méretétől is.

 

A salátához összekeverem a majonézt, a tejföllel, a tormával, a sóval és borssal, hozzáadom a tetszőleges méretűre feldarabolt főtt tojásokat, az apró kockára vágott almát, az aprított petrezselyemzöldet és óvatosan összeforgatom, hogy a tojás ne essen szét.

Tálalásig hűtőben tárolom.

 

A sertéskarajt hidegen vagy melegen, felszeletelve, a tojássalátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 70 perc

1