Csirkés-rizses one pot

Rég volt már egyserpenyős recept, úgyhogy most ideje volt, hogy hozzak egy újat, hogy aki már végig főzte az egyserpenyős könyvet, annak is legyen valami újdonság.

Hozzávalók:

Száraz páchoz:

  • 1 tk fokhagyma por
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 2 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 tk szárított oregano
  • fél tk só

 

  • 5 db csirke felsőcomb
  • 3 ek MONINI ANFORA olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • fél tk szárított kakukkfű
  • 25 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5,5 dl alaplé

Elkészítés:

A szárazpác hozzávalóit összekeverem, bedörzsölöm vele a csirkecombokat, felforrósított serpenyőben az olívaolajon oldalanként 3-4 perc alatt szép pirosra sütöm, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadom az átmosott rizst, a felaprított fokhagymát, néhányszor átforgatom, felöntöm az alaplével, a tetejére visszapakolom az elősütött combokat és fedő alatt kb. 25-30 perc alatt, alacsony hőmérsékleten készre főzöm.

MONINI szőlőolajjal meglocsolt, friss salátával kínálom.

Elkészítési idő: 50 perc

1