Sertéstarja tejszínes mustáros szósszal

Akok rendszeres követiői a receptjeimnek már tudják, hogy nagyon szeretem a sertéstarját, az egyik kedvenc húsom. Hoztam most hozzá egy finom szaftos receptet, amit megszokottak szerint szuper egyszerű elkészíteni és a siker garantált.

Hozzávalók:

  • 60 dkg KOMETA szeletelt sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dl alaplé
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek krémes dijoni mustár
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Hússzeleteket beírdalom, sózom, borsozom forró serpenyőben, tetszőleges zsiradékon mind a két oldalukat szép pirosra sütöm majd tányérra szedem.

 

A visszamaradt zsiradékon megpirítom az apróra vágott vörös- és újhagymát, felöntöm az alaplével, visszateszem a tarja szeleteket és fedő alatt 35-40 perc alatt puhára párolom.

 

Amikor a hús már jó puha, ismét tányérra szedem, a szaftot felöntöm a tejszínnel, hozzáadom az aprított petrezselymet, a mustárt és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten kiforralom.

 

A hússzeleteket a tejszínes mustáros szósszal kínálom.

 

Elkészítési idő: 60 perc

1