Rakott krumpli GastroHobbi módra

Tipikusan az az étel, amihez mindenkinek van egy „igazi” receptje, mint ahogyan nekem is és mivel az elmúlt nyolc évben még nem sikerült megosztanom veletek – pedig ez az egyik kedvenc ételem -, így most akkor érkezik ez is.

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 kg burgonya
  • 40 dkg lángolt kolbász – lehet csípős is – 
  • 6 db keményre főtt tojás
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmosom, majd enyhén sós vízben, héjával együtt puhára főzöm.

Mikor megfőtt, hideg vízzel leöblítem, meghámozom, felszeletelem.

 

A tejfölhöz adom a tojássárgákat, sózom és alaposan kikeverem.

 

Egy hőálló tálat kikenek tetszőleges zsiradékkal, teszek bele egy réteg burgonyát, megsózom, erre jön a felkarikázott főtt tojás és a szintén karikára vágott kolbász, egy újabb réteg burgonya, meglocsolom néhány kanál tejfölös masszával és indulhat újra a rétegzés. Ezt addig folytatom, amíg az összes hozzávaló elfogy, a tetejére pedig tejföl kerül.

 

170 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütöm.

 

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő

1