Pirított gombás spagetti

Tejszín nélkül is lehet finom, szaftos tésztát készíteni! Ehhez hozom most Nektek a kedvenc receptemet! A pirított gomba isteni íze a spagettivel és a parmezánnal…isteni!

 

Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket és sokszor felmerül nálatok is a “már megint mit főzzek kérdés” van egy szuper könyvünk a számotokra! ITT!

Hozzávalók:

  • 30 dkg száraztészta
  • 10 dkg vaj
  • 70 dkg csiperke gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 10 dkg rezselt parmezan
  • 2 ek aprított snidling (lehet újhagyma is)
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm. A főzővízből egy keveset félre teszek.

A gombát megmosom (én pucolni nem szoktam), felszeletelem és a vaj felén aranysárgára pirítom.

Mikor a gomba megpirult, hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a maradék vajat, néhányszor átforgatom, majd rádobom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a citrom levét, a parmezánt, sózom, borsozom, adok hozzá 6-7 evőkanállal a főzővízből, összeforralom és az aprított snidlinggel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

1