Zöldséges rizs csirkekockákkal

Gondoltam már kifogytatok a gyors receptötletekből, így hozok Nektek vacsorára egy újdonságot! Megszokottak szerint szuperegyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Ha szereted az egyszerűen elkészítehtő finomságokat és gyakran szenvedsz ötlethiányban, az EGYSERPENYŐS ÉTELEK című könyvünket imádni fogod! ITT!

Hozzávalók:

  • 2 kaliforniai paprika
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 tk szárított oreganó
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk szárított őrölt fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek olaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre forróvíz
  • fél vöröshagyma
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A paprikák magházát eltávolítom, nagyobb darabokra vágom, a lilahagymát felkockázom, a zöldbabbal együtt tepsire teszem, megszórom az oreganoval, borssal, meglocsolom két evőkanál olívaolajjal és alaposan összekeverem.

A csirkemellett nagyobb kockára vágom, megszórom sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel, őrölt fokhagymával, meglocsolom egy evőkanál olívaolajjal, alaposan összekeverem, szétoszlatom a zöldségek tetején és 220 fokra előmelegített sütőben, légeveréses fokozaton. befedés nélkül kb 20 perc alatt készre sütöm.

Amíg sül, elkészítem a rizst.

Egy evőkanál olajon 2-3 percet pirítom, majd felöntöm 2 bögre forróvízzel, sózom, hozzáadom a fél fej vöröshagymát és alacsony hőmérsékleten, fedővel lefedve puhára párolom. én kétszer, háromszor át szoktam párolás közben keverni.

Amikor a zöldségek és a hús megsültek, összekeverem a pároltrizzsel. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1