Görög csirkés rizses egyserpenyős

Mint azt már sokan tudjátok, kedvenceim az egyserpenyős ételek, ma is egy ilyen érkezik. Mivel kuktában készítettem, így nekem fél óra volt, de készíthetitek nyugodtan serpenyőben is, úgy is ugyan olyan finom lesz, csak kicsit tovább tart az elkészítés.

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg csirke felsőcomb filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 citrom karika
  • néhány szál friss kakukkfű
  • 25 dkg rizs (én jázmin rizset használtam)
  • olívabogyó
  • Ízlés szerint só, őrölt fehérbors, füstölt fűszerpaprika

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom füstölt fűszerpaprikával és felforrósított serpenyőben/kuktában kevés olívaolajon mind a két oldalukat megpirítom.

Amikor már szép piros a hús, hozzáadom a citromot, a fokhagymát, a kakukkfüvet, felöntöm 3 dl vízzel, lezárom a kuktát és 15 percet főzöm. Ha serpenyőben készül, fedjétek be fedővel és főzzétek puhára.

Amikor a hús már puha, kiveszem a citromkarikákat, hozzáadom a megmosott rizst, az olívabogyót, ha szükséges adok még hozzá kevés vizet, én kb. még 1 dl öntöttem hozzá, összekeverem, újra lefedem és 10 perc alatt készre főzöm. Ha serpenyőben készül, akkor is mehet rá vissza a fedő és takarék lángon pároljátok puhára.

 

Elkészítési idő: 35 perc – kuktában –

1