Tyúkhúsleves kuktában készítve

Újabban teljes kukta szerelem van nálam és nagyon élvezem, hogy milyen sok finomságot készítek benne nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen. Egyébként is ez jellemző a legtöbb GastroHobbis receptre, de ezzel a szuper kis eszközzel most még inkább időt tudok spórolni és a végeredmény mindig fantasztikus.

Mi más lenne az első kuktarecept az oldalon, mint a húsleves és mivel nagyon szeretem a tyúkhúslevest, de pont azért készítek nagyon ritkán mert arra aztán tényleg rá kell szánni a fél napot….

Tegnap találtam egy kis picike 85 dkg-s tyúkot, így most egy egészből készült, de ha nagyobb akkor lehet felezni, a másik fele mehet a fagyóba.

Hozzávalók:

  • 1 kissebb tyúk (85 dkg-s) vagy egy fél
  • 80 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és színes szemesbors

Elkészítés:

A húst a kuktába (az enyém 6 literes) teszem, felöntöm annyi vízzel ami éppen ellepi, felforralom, lehabozom, beleteszem a meghámozott, félbe vágott zöldségeket, a petrezselymezöldet (egészben) sózom, hozzáadom a borsot, lezárom a kuktát és 35 perc alatt készre főzöm.

Fontos, hogy annyi vízzel legyen feltöltve, amennyit az edényben lévő „max jelzés” enged!

A csirkének elég lett volna 20 perc is, ennek a kis tyúkocskának kellett a 35 de ez függ a hús méretétől is.

Ízlés szerit főttésztával, grízgaluskával, kínálom.

 

Elkészítési idő: 50 perc