Almás minifánk

Nálunk az őszi szezonnak is van fánkja, így most mutatom nektek az egyik kedvenc almás receptemet.

Hozzávalók:

  • 3 db közepes méretű alma
  • 10 g sütőpor
  • 10 g eritrit
  • 1 tojás
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 kk vanília őrlemény
  • 40 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az almákat meghámozom, sajtreszelőn lereszelem, majd összes többi hozzávalóval együtt összekeverem. 

A megadott liszt mennyisége csak hozzávetőleges, a cél, hogy egy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk és ez attól is függ mennyire leveses az alma  illetve, hogy milyen liszttel dolgozunk.

Amikor a tészta már nem ragad, ujjnyi vastagra nyújtom, tetszőleges méretőméretű fánkokat szaggatok és bő, forró olajban kisütöm.

Ízlés szerint házi dzsemmel, pudinggal kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

1