Csirkepörkölt pirított gombával és tarhonyával

Imádom a házi tarhonyát, a pirított gombáról már ne is beszéljünk. Tudom semmi extra nincs a receptben, bárki elkészíti, inkább csak ötletadónak szánom, hátha valakinek jól jön mert éppen semmi ötlete, hogy mi készüljön ebédre. 🙂

Hozzávalók:

  • 80 dkg gomba vegyesen
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg száraz tarhonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 80 dkg csirkemell filé
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és majoranna

Elkészítés:

A gombát megmosom, nagyobb darabokra vágom, egy száraz serpenyőben lepírítom, majd tányérra szedem.

 

A szalonnát zsírjára sütöm, tányérra szedem, majd a visszamaradt zsiradékon a tarhonyát is megpirítom és ezt is kiszedem a serpenyőből.

 

A visszamaradt zsiradékon – ha szükséges, még adok hozzá – megdinsztelem a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, a feldarabolt paradicsomot, együtt sütöm őket, majd adok hozzá egy kevés vizet és zsírjára sütöm.

 

Mikor a víz teljesen elpárolgott, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, pár percig együtt pirítom – de ne nagy hőmérsékleten, nehogy megégjen a paprika, mert akkor keserű lesz -, majd hozzáadom az előzőleg félretett tarhonyát, gombát, szalonnát, alaposan összekeverem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt készre főzöm.

 

A főzési idő alatt, utána pótolhatjuk a vizet, ha nagyon elfőné.

 

Tejföllel meglocsolva, friss salátával vagy savanyúsággal kínálom.

 

Elkészítési idő: 90 perc

1