Pisztrángfilé gombaágyon sütve

A pisztáng az egyik legnagyobb gyengém, nagyon szeretem.

Ha Ti is szeretitek, de bajban vagytok az elkészítésével, itt egy szuper egyszerű recept amit szinte lehetetlenség elrontani. Próbáljátok ki aztán írjátok meg, hogy ízlett!

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 50 dkg fehér csiperkegomba
  • 3 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg shii-take gomba
  • 4 szelet pisztráng filé
  • Ízlés szerint só és citromkarikák

Elkészítés:

Egy lábosban megolvasztom a vajat, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a citrom levét, kiforralom és félre teszem.

A csiperkét megmosom, vastagabb szeletekre vágom. A shii-take gombának eltávolítom a szárát, a kalapját mosom, majd nagyobb darabokra vágom. Az újhagymát vékony csíkokra szeletelem.

Egy tepsit kikenek vajjal, belehalmozom a gombát, az újhagymát, meglocsolom olívaolajjal, összeforgatom, rászórom a shii-take gombát, a tetejére sorakoztatom a pisztrángszeleteket, sózom, meglocsolom a vajas-fokhagymás szósszal, a tetejére citromkarikákat teszek és 190 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütöm.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1