Pulled Chicken

Jó kis tépett húsos szendvics. Nagyon szeretem, gyakran készítem, ha vendégeket hívunk, mert mindig nagy sikert arat és jól készíthető nagy mennyiségben 🙂

Hozzávalók:

  • 2 dl ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 lilahagyma
  • 2 ek barnacukor
  • 1 ek só
  • 1 mk őrölt tarkabors
  • 1 ek füstölt fűszerpaprika
  • 2 ek almaecet
  • 2 ek worchester szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl alaplé (készülhet leveskockából is)
  • 7 db csirke felsőcomb

Elkészítés:

A lilahagymát apró kockára vágom, a fokhagymát lereszelem és egy öntöttvas lábosba (ha nincs lehet tepsi, vagy egy magasabb falú edény, serpenyő amit sütőben is lehet használni) a többi hozzávalóval együtt kikeverem.

Beleforgatom a szószba a csirkecombokat, befedem és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 3 óra alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is. Amikor már jó sűrű a szaft, a hús pedig leomlik a csontról, elkészült.

Az elkészült combokról leszedem a bőrt, kiszedem a csontokat és két villával cafatokra szedem a húst.

Ízlés szerint friss zsemlében vagy kenyérszeleteken, salátával kínálom.

Jól illik hozzá ropogtatni valónak cikkekre vágott piros alma és burgonyachips.

 

Elkészítési idő: 200 perc