Rémséges csirkemáj baconben sütve

Egyre népszerűbbek itthon is a halloweeni finomságok, így gondoltam az idén én is hozok nektek néhány ötletet, ha szeretnétek Ti is rémséges finomságokat készíteni.

Ez a mostani recept nem egy nagy ördöngősség, inkább csak ötletadónak szánom. Biztosan sokan készítitek a hétköznapokban és sokan szeretitek is, de ezzel a fekete majonézzel kiváló különlegesség a halloweeni asztalra.

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemáj
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db alma
  • 10 dkg aszalt szilva
  • Ízlés szerint majoranna és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet majd tálba teszem, megszórom majorannával, borssal, alaposan összeforgatom és minden darabot egy-egy szelet baconbe tekerek.

A betekert májakat egy hőálló tálba sorakoztatom, közéteszem a feldarabolt almát (hámozni nem szoktam, csak a magházát szedem ki) az előzőleg 15-20 percre vízbe áztatott(de áztathatjuk vörösborba is) aszalt szilvát, meglocsolom olívaolajjal és befedés nélkül 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a májak méretétől is.

HEINZ fekete majonézt, a sült almát és burgonyapürét kínálok hozzá.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1