Répás-csokis muffin

Ha egy igazán pihe-puha muffin receptet szeretnél, akkor ezt feltétlen próbáld ki. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom, pille könnyű a tésztája.

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 1 dl tej
  • 8 dkg csokoládé

Elkészítés:

A vajat a cukorral gépi habverővel felhabosítom. Itt ne spóroljuk az idővel, mert ettől lesz finom puha a tésztája.

Amikor már szép habos, hozzákeverem a tojásokat és ezzel is felverem, majd hozzáforgatom a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát.

A liszthez adom a sütőport, a sót, a vaníliát és kézi habverővel alaposan összekeverem.

A tej felét hozzáöntöm a tojásos masszához, összekeverem, majd jöhet a lisztes keverék fele, ezzel is elkeverem, majd a tej másik fele, keverés és végül a liszt, beleforgatom az aprított csokoládét és szép simára keverem és egy 12 adagos muffonformába kanalazom.

200 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

A sütési idő alatt egy hőálló tálban vizet szoktam tenni a sütőbe, így még könnyebb lesz a sütemény tésztája.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1