Sajttal sült szaftos csirkemell

Ez egy nagyon régi receptem, amit nagyon szeretünk. Amikor nem tudom mit kellene főzni, rendszeresen kerül ez az étel az asztalra, csak összevágom a csirkemellet, fűszerezem, kikeverem a szószt, meglocsolom, kis sajt és mehet is a sütőbe, fél óra és lehet is falatozni.

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 tk füstölt fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 ek tejföl
  • 10 dkg sajtkrém
  • 1 fej lilahagyma
  • Ammerlander paprikás sajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával, a borsikafűvel, hozzáadom a zúzott fokhagymát, alaposan összekeverem és egy vajjal kikent hőálló tálba sorakoztatom. A tetejét megszórom apróra vágott lilahagymával.

A tejfölt elkeverem a sajtkrémmel és a hagymás, csirkemellre simítom. A tetejét betakarom sajtszeletekkel és befedés nélkül, 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a hússzeletek méretétől is.

Ízlés szerint párolt rizzsel, -zöldségekkel, friss salátával, burgonyapürével kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1