Cékla-feta krémes tészta

Mostanában nagyon gyakran készítek ilyen zöldséges tésztákat. Nagyon élvezem, hogy tejszín nélkül is milyen szaftos és krémes állagú szószokat tudok csinálni, arról már nem is beszélve, hogy ezek a gyönyörű színek a szemet is gyönyörködtetik és nem mellékesen varázslatos ízvilág.

Ami nagyon jó még bennük, hogy szuper egyszerű elkészíteni őket, gyorsan megvan és nagyon finomak. Szóval hajrá! Próbáljátok ki ezt is.

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraztészta
  • 3 közepes méretű cékla
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 merőkanál a tészta főzővizéből
  • 1 ek olívaolaj
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm.

A céklát meghámozom, felkockázom, meglocsolom az olívaolajjal és airfryerben vagy sütőben 205 fokon 12 perc alatt megsütöm.

Amikor a cékla megsült, turmixba teszem, adok hozzá 2 merőkanállal a tészta főzővizéből, hozzáteszem a feta felét, sózom, megszórom frissen őrölt tarka borssal és összeturmixolom.

A kifőtt tésztát a céklás-fetás krémbe forgatom. Megszórom a maradék, apró kockára vágott fetával, frissen aprított petrezselyemzölddel és azonnal kínálom.

 

Elkészítési idő: 25 perc

1