Mustáros-tejfölös húsgolyók

Lassan már készíthetek egy húsgolyós könyvet, annyi húsgolyó receptem van 🙂

…nagyon szeretjük a húsgolyós ételeket, így igyekszem mindig valami újat kitalálni, ez a recept az egyik nagy kedvenc most nálunk. Szerencsére szuper egyszerű elkészíteni így amikor csak kéri a család gyorsan összedobom és már lehet is falatozni.

Hozzávalók:

  • 40 dkg darálthús (nálunk lapockából készült, de egyébként készítsétek amiből szeretitek)
  • 1 kk borsikafű
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek aprított petrezselymezöld
  • 2 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 3 ek mustár mézzel
  • 7 dl alaplé
  • 25 dkg száraz spagetti tészta
  • 4 ek tejföl
  • Ízlés szerint só és fehérbors

Elkészítés:

A darálthúst sózom, hozzá adom a borsikafüvet, a zsemlemorzsát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, alaposan sszedolgozom és tetszőleges méretű golyókat formázok.

Egy serpenyőben felolvasztok egy ek vajat, egy ek olajjal és szép pirosra sütöm benne a golyókat, majd a serpenyő szélére húzom őket, a közepére bedobom a másik ek vajat, hozzáadom a mustárt, sózom, borsozom, simára keverem az alaplével, beleteszem a száraztésztát, kicsit várok, hogy megpuhuljon annyira, hogy összekeverjem és fedő alatt puhára főzöm. Főzés közben, néhányszor átmozgatom, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Amikor megfőtt, hozzáadom a tejfölt, rottyantok rajta egyet és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

1