Franciasaláta őzgerinben

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető finomság az ünnepi asztalon és nem mellékesen nagyon mutatós. 🙂

Ha szeretitek a klasszikus ételeket, de indén kicsit feldobnátok, akkor ez a recept tuti siker.

Hozzávalók:

  • 30 dkg tejföl
  • 25 dkg majonéz
  • 1 tk mustár
  • 2 tk porcukor
  • 2 tk frissen facsart citromlé
  • 15 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 2 ecetes uborka
  • 1 piros alma
  • 15 dkg Ammerlander reszelt trappista sajt
  • 50 dkg franciasaláta zöldségkeverék
  • Ízlés szerint só és fehérbors

Elkészítés:

A zöldségkeveréket enyhén sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem és hagyom kihülni.

A vízhez adom a zselatint, csomómentesre keverem majd felforralom. Ahogy felforrt már le is veszem a tűzhelyről, mert a hosszú ideig tartó forralás rontja a minőségét. Hagyom lehülni.

A tejfölhöz adom a majonézt, a mustárt, a porcukrot, a citromlevet, sózom, borsozom, összekeverem, majd hozzákeverem a lehült, de még folyékony zselatint.

A majonézes masszába teszem az apró kockára vágott savanyú uborkát, a kissebb kockákra vágott almát, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sajtot, a lehűtött zöldségkeveréket, összekeverem majd egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltöm és egy éjszakára hűtőbe teszem.

Ha marad ki a salátából, tölthetjük kisebb tányérkákba, bögrlkbe, ezek is nagyon jól mutatnak a hidegtálon.

 

Elkészítési idő: 30 perc + shűtési idő

1