Sertés kocsonya kuktában

Imádom a kocsonyát, bármikor, bármennyi jöhet és akár reggelire, ebédre és vacsorára is képes vagyok megenni 🙂

Idő hiányában, most kuktában készült, de nagyon szuper lett, így a jövőben is előszeretettel fogom ezt a módszert alkalmazni és így gyakrabban is fog készülni, hogy nem kell órákat pötyögtetni.

Hozzávalók:

  • 1,3 kg kocsonyahús
  • 2 fej fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 15 szem szemesbors
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A húst átmosom és 2,5 liter vízzel oda teszem főni. Amikor felfőtt és lehaboztam, hozzá adom a gerezdekre szedett és megpucolt fokhagymát, a borsot, sózom, lefedem és egy óra alatt készre főzöm.

Tányérokba szedem, én a húst ki szoktam csontozni, azt is szétosztom benne és hagyom megdermedni.

Ízlés szerint frissen facsart citromlével vagy tárkonyecettel kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + főzés + hűtés

1