Ünnepi töltött tojás

Ez egy szuper egyszerű és nagyon finom recept, ami bármilyen alkalomra elkészíthető az éppen adott eseménynek megfelelő díszítéssel 🙂

…itt most a mikulásnak készült.

Hozzávalók:

  • 8 db keményre főtt tojás
  • 4 dl céklalé
  • 2 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 1 csomag KOMÉTA KEMENCÉS SÜLT SERTÉS SONKA
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A főtt tojásokat megpucolom, majd 15-20 percre céklalébe áztatom úgy, hogy teljesen ellepje.

 

Amikor szép pirosak a tojások, papírtörlővel leitatom róluk a felesleges zöldséglét, mindent tojást ketté vágok és a sárgájukat egy tálba teszem.

 

A tojások sárgáját sózom, borsozom, összetöröm egy villával, hozzáadom a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, az apró kockára vágott sonkát, az aprított petrezselyemzöldet, összekeverem és visszatöltöm a tojásokba.

 

Tetszőlegesen díszítjük.

 

Elkészítési idő: 40 perc