Részeges csirke

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke
  • 1 ek majoranna
  • 1 kg sütni való burgonya
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 15 dkg ammerlander vaj
  • 2 dl sör
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A csirkét megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet, sózom, borsozom és bedörzsölöm a majorannával.

Egy hőálló tálat kikenek vajjal, beleteszem a hámozott, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a vékony karikára szelt fokhagymát, sózom, borsozom, összeforgatom, hozzáadom a babért, a tetejére pakolom a befűszerezett húst, minden darabra teszek egy szelet vajat, felöntöm a sörrel, befedem benedvesített sütőpapírral és 220 fokra előmelegíttett sütőben (alsó-felső sütés) 50-60 perc alatt megsütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a hústól is.

Ízlés szerint friss salátával, savanyúsággal kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő