Kanalas fánk

Ha szeretitek a fánkot, de a vele járó macera nem mindig fér bele akkor válasszátok ezt a gyors alternatívát. Isteni finom és ami jó benne, hogy szuper egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk porcukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • csipet só

Elkészítés:

A tejben felolvasztom a vajat, hozzáadom a sót, porcukrot, a lisztet és folyamatos kevergetés mellett addig melegítem amíg összeáll egy masszává és teljesen elvállik az edény falától majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni.

Amikor lehűlt a massza hozzáadom a felvert tojásokat és egy elektromos habverővel kihabosítom majd egy kanállal forró olajba szaggatom és szép pirosra sütöm.

Tálalás előtt megszórom ízlés szerint porcukorral vagy fahéjas porcukorral.

 

Elkészítési idő: 30 perc