Körtével töltött csirkemell baconben sütve

Mikor készítenél valami extrát, de nem szeretnél egész nap a konyhában állni, olyankor jöhet ez a recept 🙂

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 db körte
  • 1 ek méz
  • 1 tk kakukkfű
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 1 dl Grand Tokaj Pillanat gyöngyözőbor
  • Ízlés szerint só, őrölt fehérbors

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, sózom borsozom.

A körtét meghámozom, kisebb kockára vágom, hozzákeverem a mézet és az kakukkfüvet.

én két kisebb rudat szoktam készíteni, de csinálhattok egy nagyot is, ahogy szeretnétek.

A bacon szeletek felét szorosan egymás mellé helyezem egy folpackra, rásorakoztatom az előkészített csirkemellszeletek felét, egyik szélére ráhalmozom a körte felét és a folpack segítségével szorosan feltekerem.

Ugyan ezt a múveletet megismétlem a maradék hozzávalókkal, majd mind a kettőt egy tűzálló tálba teszem, felöntöm a borral, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmlegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek vastagságától és az elkészített rudak méretétől is.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk, de nagyon jól illik hozzá a friss vegyes saláta pirított kesudióval és gránátalmával.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1