Mézes-mázos húsvéti sonka

Ha szeretnéd feldobni idén a húsvéti sonkát, itt egy szuper egyszerű recept hozzá.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl PONTI balzsamecet
  • 4 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,2 füstölt/főtt sonka (dió)

Elkészítés:

A balzsamecethez adom a mézet, a reszelt fokhagymát és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett addig forralom amíg szirupos állagú lesz.

A sonka tetejét bevagdosom, bekenem a pác felével és egy hőálló tálban, 170 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöm, majd megkenem a maradék páccal és további 10-12 percet sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a sonka méretétől is.

 

Elkészítési idő: 50 perc

1