Epres-citromos csoda

Ez az egyik kedvenc epres receptem. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom! Eper szezonban gyakran készítem és mindig mindenkit elvarázsol, hogy egy ilyen egyszerű desszert, hogy tud ennyire finom lenni, de egyébként más gyümölcsökkel is szuper jól készhető.

Hozzávalók:

  • 5 dl hideg habtejszín
  • 2 nagy citrom reszelt héja
  • 2 ek eritrit vagy azonos mennyiségű porcukor
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 2 nagy citrom frissen facsart leve (kb. 1,5 dl)
  • 50 dkg tejföl
  • kis csomag babapiskóta
  • 50 dkg eper + a díszítéshez

Elkészítés:

A hideg tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a citrom reszelt héját és a levét, a vaníliát, az eritritet vagy porcukrot, a tejfölt, alaposan összekeverem, majd hozzáadom a felaprított epret és ezzel is összeforgatom.

Egy tetszőleges méretű tál alját vékonyan kikenem egy kis krémmel, erre mehet egy sor babapiskóta, ismét krém és újra piskóta. A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A lényeg, hogy felülre krém kerüljön.

Néhány órára hűtőbe teszem, majd közvetlenül kínálás előtt a tetejét eperdarabokkal és friss mentalevéllel díszítem!

 

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

1