Húsvéti őzgerinc

Ha még hiányzik egy jó recept a húsvéti menühöz… 🙂

Hozzávalók:

  • 25 dkg tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 15 dkg Ammerlander reszelt trappista sajt
  • 6 db keményre főtt tojás
  • 4 dkg savanyú uborka
  • 2 ek reszelt torma
  • 1 tk porcukor
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 csomag zselatin fix vagy helyettesíthetjük zselatinnal (12g) ebben az esetben a csomagoláson jelzettek szerint kell elkészíteni a zselatint
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A tejfölhöz adom a majonézt, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sajtot, a kockára vágott tojást, a szintén kockára vágott uborkát, a tormát, a porcukrot, az aprított petrezselyemzöldet és óvatosan összekeverem, végül hozzáadom a zselatin fixet vagy az elkészített és visszahűtött zselatint, ezzel is összekverem és egy folpackkal bélelt őzgerinc formába halmozom a masszát.

Szépen elegyengetem és hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Tálaláskor tetszőleges méretű szeletekre vágom.

Sonkával, tojással, friss zöldségekkel, kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő