Káposztás-sörös karaj

Nagyon szeretem a sörös recepteket készíteni és kitalálni is, mert mindig nagyon sikerük van.

Ez most szerintem egy nagyon ütős recept, nagyon jól illik hozzá az édeskáposzta és fóliával fedve, grillen is nagyon szuperül készíthető. Próbáljátok ki, aztán írjátok meg, hogy ízlett!

Hozzávalók:

  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 tk majoranna
  • 2 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 dl olívaolaj
  • 1,2-1,5 kg karaj egészben
  • 1 kis fej édeskáposzta
  • házi szalonna
  • vöröshagyma
  • 1,5 dl GÖSSER Prémium sör
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Egy kissebb tálba teszem a fűszerpaprikát, sót, borsot, majorannát, őrölt köményt, petrezselyemzöldet, olívaolajat és alaposan összekeverem.

A húst bevagdosom úgy, hogy az alját nem vágom át.

Egy hőálló tálat kikenek olívaolajjal, belehalmozom a nagyobb darabokra vágott káposztaleveleket, ráteszem a húst, sózom, bekenem a fűszeres olajjal jó alaposan, belül a zsebeket is.

A szalonnát és a hagymát tetszőleges szeletekre vágom, de ne legyen túl vékony mert megég, bedugdosom a zsebekbe, meglocsolom sörrel, befedem egy benedvesített sütőpapírral (ha grillbe tesszük akkor fóliával) és 210 fokra előmelegített sütőben, kb. 1,5  óra alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és a hús méretétől is függ.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

1