Karfiol carbonara

Tudom tudom ezért majd most kapom az ívet, mert nyílván nem carbonara, de nagyon megkívántam és szerettem volna egy húsmentes alternatívát, akciós volt a karfiol, így készült ez a finomság, amit jó szívvel ajánlok Nektek is kipróbálásra, mert nálunk nagy sikere volt, még Gergő is két tányérral evett, pedig a hús mentes főételeket nem igazán szokta preferálni, de ez most nagyon ízlett neki is.

Hozzávalók:

  • 1 csomag száraztészta
  • 1 szép fej karfiol
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk kakukkfű
  • 5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tojássárgája
  • reszelt sajt a tálaláshoz ( el is hagyható )
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, meglocsolom olívaolajjal, megszórom a kakukkfűvel, alaposan összekeverem, egy sütőpapírral fedett tepsin szétoszlatom úgy, hogy ne fedjék egymást és 210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és attól is függ, hogy milyen méretűek a rózsák.

Egy edénybe elkeverem a tejszínt, a reszelt fokhagymával, a tojássárgájával, sóval és borssal.

Amikor megsült a karfiol serpenyőbe teszem, felöntöm a tejszínes keverékkel és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellet kiforralom.

Ízlés szerint a tésztával összeforgatva vagy rászedve kínálom. Megszórhatjuk reszeltsajttal, de el is hagyható.

Elkészítési idő: 40 perc

1