Rizssaláta

Régóta készülök már rizssalátát készíteni, de eddig mindig tolódott, tegnap viszont ez készült ebédre és nagyon ízlett.

Nagyon finom ízes és szaftos volt még így is, hogy barna rizzsel készítettem. Szuper köret lehet sültekhez, grillezéshez vagy tonhallal is el tudom képzelni, én most pirított grillsajt kockákkal ettem.

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre forró víz
  • fél vöröshagyma
  • 5 db koktélparadicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 db szárzeller
  • fél lilahagyma
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 ek olívaolaj
  • fél citrom frissen facsart leve
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, chili (én füstöltet tettem bele)

Elkészítés:

A riszt kevés olajon megpirítom, felöntöm a forrásban lévő vízzel, sózom, beleteszem a fél vöröshagymát és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt puhára párolom.

A zöldségeket apró kockára vágom, tálba teszem, hozzáadom az aprított petrezselyemzöldet.

Egy kissebb befőttes üvegbe teszem az olívaolajat, a citromlevet, sót, borsot, chilit, ráteszem a tetőt és alaposan összerázom.

Amikor a rizs megpárolódott, kihűtöm, majd hozzákeverem a zöldségekehez, meglocsolom az olívás-citromos keverékkel és összeforgatom.

Tehetjük hűtőbe is, de azonnal is fogyaszthatjuk.

 

Elkészítési idő: 30 perc

1