Tormás-fokhagymás tarja egyben sütve

Nagyon szeretem a tarját egyben sütni, igazán finom, omlós sült a végeredmény. Most egy nagyon egyszerű és mégis fantasztikus ízvilágú fűszerezést hoztam nektek, feltétlen próbáljátok ki ezt is, aztán írjátok meg, hogy ízlett.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl MONINI extra szűz olívaolaj
  • 4 ek friss, reszelt torma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,2 – 1,5 kg sertéstarja egyben
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Az olívaolajhoz adom a reszelt tormát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és összekeverem.

A húst bevágom (a videóban jól látszik, hogy hogyan), de nem vágom át, hogy pácolás után vissza tudjam hajtani. Kívül-belül alaposan besózom, bekenem az olivás páccal és egy hőálló tálba teszem.

Befedem egy benedvesített sütőpapírral, körben a papírt jól aládugdosom, így fog megpuhulni és 190 fokra előmelegített sütőben kb 120 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús méretétől is.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő