Pikáns csirkés tészta

Gyors, egyszerű és nagyon finom… 🙂

Hozzávalók:

  • őrölt fűszerkömény
  • oreganó
  • szárított fokhagyma
  • füstölt fűszerpaprika
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 10 dkg friss bébi spenót

Elkészítés:

Egy tálban összekeverem a fűszereket. A csirkemellet felszeletelem, meglocsolom MONINI olívaolajjal, bedörzsolom a fűszerkeverékkel és egy felforrósított serpenyőben minden oldalát szép pirosra sütöm, majd tányérra szedem.

A visszamarad zsiradékon megpirítom a kockára vágott vöröshagymát, ha szükséges, adok még hozzá olívaolajat, majd ha szépen megpirult, mehet bele a zúzott fokhagyma, a koktélparadicsomo, sózom, löttyintek hozzá egy kis vizet és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzöm.

Amikor a paradicsom megpuhult, összenyomkodom, hozzáadom a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett kiforralom. A legvégén teszem bele a spenótot, ezzel már csak összeforgatom, végül visszateszem bele a csirkemellet.

Ízlés szerint párolt rizsel, főtt tésztával kínálom, de jól illik hozzá a köles és a quinoa is. KÖzvetlen fogyasztás előtt megszórhatjuk reszelt parmezánnal vagy sajttal.

 

Elkészítési idő: 40 perc

1