„Burger” tortilla

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 ek ketchup
  • 4 db tortilla lap
  • 12 szelet Ammerlander cheddar sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 db csemegeuborka
  • 2 marék aprított saláta

A szószhoz: 

  • 15 dkg majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek frissen aprított petrezselyemzöld
  • ½ citrom leve
  • 2-3 db aprított csemegeuborka
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A darált húst fűszerezem borssal, mustárral, reszelt vöröshagymával és ketchuppal. 4 felé osztom a húst és minden tortillalapon szétoszlatok 1-1 adagot.

Egy felforrósított serpenyőbe teszem a húsos felével a tortillát és így sütöm néhány percig. Megfordítom és ráteszem a szeletelt cheddar sajtot, lefedve további 2-3 percig sütöm.

Ha elkészült kiveszem és megpakolom a feltétekkel. Aprított salátát halmozok az olvadt sajtra, meglocsolom a szósszal, mely a majonéz, ketchup, citromlé, aprított csemegeuborka, aprított petrezselyemzöld keveréke, sóval és borssal fűszerezve.

Végül aprított lilahagymát és csemegeuborka szeleteket teszek a tortillára és félbehajtom.

Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc termékeink