Feketecseresznye krémleves

Egy jól behűtött, finom gyümölcslevesnél nem is tudok sokkal jobbat elképzelni ezeken a meleg nyári napokon. Szokásos egyszerűen elkészíthető krémleves receptem, ezúttal feketecseresznyével.

Hozzávalók:

  • 45 dkg feketecseresznye – magozott –
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 ek nád- vagy kókuszcukor
  • 3 ek tejföl

Elkészítés:

A cseresznyét lábosba teszem, hozzáadom a vaníliát, a fahéjat, a cukrot, felöntöm annyi vízzel, hogy éppenhogy ellepje majd puhára főzöm (kb 25 perc).

Amikor megfőtt, hozzáadom a tejfölt és leturmixolom.

Ízlés szerint vaníliafagyival vagy tejszínhabbal kínálom. Melegen sem rossz, de igazán finom jól lehűtve.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc termékeink