Hekk AirFryerben sütve

A hekket nagyon szeretem, az olajszagot nem, így az AirFryeres idők előtt ritkán készítettem és akkor is csak sütőben, halsütőben meg nem igazán lehet gluténmentesen kapni, így maradt a nem eszem, de mióta ezt a receptet kiteszteltem, gyakran készítem és gyakran eszem, mert isteni.

🔥📣További receptekért, hasznos tippekért és kreatív ötletekért gyere, és csatlakozz
💥zárt AirFryer💥 csoportunkba👇

Csatlakozok!

Hozzávalók:

  • 50 dkg hekk törzs -kiengedve-
  • 3 ek liszt (én gluténmentes lisztkeveréket használok)
  • 1 ek kukoricadara
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A hekket megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet. Le szoktam vágni a gerincéről a halhúst, de ez ízlés dolga, készíthetitek egyben is.

A halat besózom.

A liszthez adom a kukoricadarát, a füstölt fűszerpaprikát, összekeverem és ebbe forgatom a besózott haldarabokat. Az így bepanírozott halszeleteket az AirFryer rácsos kosarára sorakoztatom, bespriccelem kevés olívaolajjal és 185 fokon 16-18 perc alatt megsütöm.

A sütési idő felénél meg szoktam forgatni és a másik oldalát is bespriccelem olívaolajjal.

A sütési idő készülékenként változhat és függ a hal vastagságától is.

Ízlés szerint friss kenyérrel, savanyúsággal kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

Kedvenc termékeink